Fôrvertsavtale hos kennel Hunting Pride:

 

En fôrvertsavtale er på mange måter lik en kjøpsavtale. Det er en bindende avtale som forplikter fôrvert å behandle hunden som sin egen, stå for daglige kostnader som påløper ved et hundehold inkludert fôr, veterinærbesøk, HD og AA røntging, vaksinasjoner og liknende. Avtalen utformes for hvert enkelt tilfelle, men med visse hovedtrekk felles. Oppdretter står for alle kostnader og det praktiske rundt parring, fødsel og levering av valpene. Oppdretter skal ha to kull på tispa dersom hun egner seg for avl mot at fôrverten(e) da ikke betaler noe for hunden. Det eneste jeg krever er at dersom jeg ønsker å stille ut hunden/ta den med på MH, prøver eller liknende, skal den stilles til disposisjon for det og så må jeg selvfølgelig ha hunden hos meg i forbindelse med parring og fødsel etc. Dersom det er en hannhund blir avtalen noe annerledes i forhold til avlsrettigheter osv, men hovedinnholdet blir det samme. Det er med andre ord ingen særlig forskjell på å ha en fôrvertshund og en egeneid hund, annet enn avlsrettighetene. Det medfører dog at hunden ikke kan kastreres, selges eller omplasseres, og at vi ønsker å bli forespurt i veterinærmedisinske avgjørelser gjeldende hunden. Etter at punktene i avtalen er oppfylt blir eierskapet overført til fôrvertene, eller før - dersom hunden ikke egner seg for avl av en eller annen årsak. 

Det krever et nært samarbeid mellom oppdretter og fôrvert så fortrinnsvis må man være bosatt i relativ nærhet dersom man ønsker å være fôrvert for oss. Det kan være ønskelig med utstillingsinteresse men dette er ikke noe krav, derimot krever vi en høy interesse for hund og et aktivt liv. Du trenger ikke drive med noen form for hundesport, men være genuint opptatt av at hunden skal få utfolde seg som hund og rett og slett gi den det samme livet som vi ville gjort - hadde vi kunnet ha en hund til i huset ;-) Vi forventer antakelig litt tettere kontakt av en fôrvert enn en valpekjøper men på den annen side har man en enestående mulighet til å lære mer om avl og oppdrett! 

Grunnen til at man setter ut hunder på slike avtaler er jo først og fremst fordi man ikke kan sitte med alt for mange hunder selv men trenger en bred avlsbase. Noen ganger passer det å beholde en valp fra et kull, andre ganger ikke. Noen ganger er det kanskje to valper i kullet som virker veldig lovende og man kan ikke beholde begge etc. Det kan også hende at jeg ønsker å hente inn en valp fra en annen oppdretter og har kanskje behov for en fôrvert i den forbindelse så ta gjerne kontakt selv om vi ikke har planlagt noe kull akkurat for øyeblikket.

Som med andre valpekjøpere ønsker vi selvfølgelig å kjenne dere så godt som mulig før dere får en valp fra oss så jo tidligere dere tar kontakt jo bedre er det.

Vi har per dags dato flere hunder ute på ulike avlsavtaler, dersom du ønsker å høre med disse familiene hvordan det er å være fôrvert for oss så kan du ta kontakt med meg så gir jeg deg kontaktinformasjon til dem.

Dersom du ønsker mer informasjon om å være fôrvert eller er interessert i valp så ta kontakt via telefon 971 23 535 eller mail!