Del

Planlagte rhodesian ridgeback valper sommer/høst 2016:

Vi har ett siste valpekull planlagt for 2016. Fordi hennes to første forsøk gikk tomme (2014 og 2015), kommer søte BB til å ha sitt første kull i år. BB ble kjøpt inn til kennelen fordi hun kommer fra linjer som inneholder hunder vi kjenner godt og som er kjent for godt gemytt og gode helsestatistikker. Vi hadde et håp om at hun ville matche noen av de hannhundene vi har oppdrettet og at hun kom til å bli frisk og få det gemyttet vi leter etter. Og hun har ikke skuffet oss! En bedre match kunne vi nok ikke funnet, hun har blant annet avreaksjoner som er lynraske, og er en sosial, lykkelig og nervesterk hund. I tillegg til det har hun et eksteriør som er langt over hva vi håpet på, og som kan tilføre meget gode fronter, vinkler og en veldig fin størrelse. BB har tidligere blitt parret med vår egen HP Dodori Donjuan, men han må nok betraktes som infertil. Senere ble hun parret med HP Amboseli Anansi (far til vårt Liuwakull et halvår senere), men da parret vi antakelig på feil tidspunkt i løpetiden for hans noe aldrende svømmere ;-)

Denne gangen har vi en annen av våre fantastiske hanner planlagt for BB, Donjuans avdøde bror Dume!

Dume var en cool og fornuftig hannhund, som til tross for sin vanskelige oppvekst viste at han var en hund med de egenskapene vi ønsker oss i en hund. Vi bestemte derfor tidlig at vi skulle fryse ned sperma fra han, for å kunne bruke han i avl senere. Og godt var det! Kullet han kommer fra er et vi er veldig glad i. Dhamira var en once-in-a-lifetime hund for meg, en følsom hund med ekstremt gode språklige evner, med hunder, mennesker og alle andre dyr. Hun forsto alt, bare ved å lese av kroppsspråk, og gjorde aldri feil i en vurdering av enten hund eller menneske. Donjuan er et annet eksempel, en hannhund som eier Iselin beskrev som "det er som å leve med Dalai Lama". Han har lært utallige små og store hunder at det ikke er farlig å hilse på store hunder, og utallige eiere av små hunder at det ikke er farlig å la hunden sin hilse på store hunder ;-) Han er en hund som fungerer optimalt i alle sammenhenger, og hans fanskare er enorm. Derfor er det med veldig forventning vi ser frem til å ha et kull med deres bror, som er en av de vakreste ridgebacker vi har avlet, og som hadde mentale kvaliteter som virkelig imponerte. Han var i utgangspunktet den beste valpen i kullet og ble solgt med avtale om at han skulle bli stilt ut, og at de nye eierene skulle ta i bruk hans potensiale og arbeidslyst, dessverre ble ikke dette overholdt. Dume hadde mye av Dhamira og Donjuans gode egenskaper, han hadde et fantastisk språk med andre hunder, hanner som tisper, valper som voksne. Var de sinte eller redde vendte han bare hodet vekk. Han var en stødig, uredd hund, nysgjerrig og leken. Eksteriørt var han virkelig vakker, middelstor med suverene vinkler, god overlinje og kryss og super front - faktisk er det ikke mye jeg kan si noe negativt om når det gjaldt denne hunden. Han hadde helt super ridge, godt brystvolum og god beinstamme, og et meget vakkert hode.

BB er en mer energisk, glad ridgeback med motor og arbeidsvilje. Hun er godkjent besøkshund gjennom Røde Kors og har gjort to meget gode mentaltester, en mentalbeskrivelse ved knappe 20 mnd, og besøkshundeksamen. Hun har bevist at hun er en meget nysgjerrig og modig hund med lite redsler, mye lek og veldig raske avreaksjoner. Hun er veldig sosial, og av den mer underdanige, myke typen. Hun kan også smile, et Blendahvitt stort smil mens hun logrer så hun knapt kan stå stille :D  BB elsker å svømme, og hopper gjerne i vannet uansett høyde på avspranget. Hun har gjort det meget bra på utstilling og fra kun fem ustillinger mangler hun bare ett cert fra å bli champion. BB er testet fri for de sykdomsgener man kan teste for i denne rasen, og er røntget fri med beste resultat på hofter og albuer.

Fra denne kombinasjonen forventer vi friske, trygge, glade, sosiale hunder, med stabile nerver, lite redsler og masse nysgjerrighet.  De kommer til å bli middelstore, med kapasitet for utstilling, hundesport som agility eller lydighet, de vil gå supert med hest og andre dyr og ha balansert vakt. Om man preger dem fra starten kan de antakelig jakte elg eller skogsfugl som sine slektninger, om man ikke gjør det vil de være lite interessert i vilt.

8 valper født 23.07.2016 - 4 tisper og 4 hanner. Alle med korrekte ridger, ingen sinus så langt, ingen knekkhaler og ingen andre feil. 

 

Sire: Hunting Prides Dodori Dume

Hunting Prides Dodori Dume, brother of Donjuan and Dhamira

HD -A/A ED - 1/0

65 cm/41 kg

Fullt tannsett, korrekt saksebitt

Dam: Mianta Berniece Baker Kwakiburi

BB er godkjent besøkshund, og verdens lykkeligste og gladeste ridgeback!

HD - A/A ED - 0/0

62 cm/35 kg

Korrekt saksebitt, mangler  2P3+1P1

2 x CC, 2 x BOS (fra bare 6 utstillinger! ;-))

MH, skuddfast

Godkjent besøkshund gjennom Røde Kors/Antrozoologisenteret

Phone: +47 97 12 35 35 or mail: kennel@hunting-pride.com

 

Hunting Prides Dodori Dume N UCH NORDV-02 NORDUV-02 NV-04 Masithela's Famous Akinzo by Woody AM CA INT CH Wetu of Kalahari
NUCH DKUCH NORDV-98 NV-00 Ami Sariba
Hunting Prides Amboseli Aisha INT NORD DKUCH FIN S V-01 WW-02 Rex Ventors Akeron
Hasselsnårets Norma Jeane Baker
Mianta Berniece Baker Kwakiburi Løveklippens Exelent Enitan NUCH Exgate's Odin by Forrest
Soltoppen's Magic Angel
A'Pippi by Lemi Svalestuen's Amacing Leon by Odin
Garrys Danjuma Mia

Puppies:

BB 49 days pregnant:

Dume:

 

 

BB:

Relaxing and practising at the therapy dog class

And finally - approved, Zoë as well! :-D

 

 

 

Phone: +47 97 12 35 35 or mail: kennel@hunting-pride.com

- english text here!

 

If you have entered this page through Google or other search engines, use the link below to get to our mainpage and have the full menu of choices.

MAINPAGE