Planlagt Etosha-kull 2010:

Ridgebackvalper født 27.07.10!

Når det ikke ble noe kull etter Dhamira i romjulen og kullet med Frøya måtte utsettes pga dårlig timing var vi usikre på om vi kom til å kunne ha noe kull i 2010 i det hele tatt. Bedre ble det ikke av at Kenzo, hannen vi brukte på Dhamira sist, måtte kastreres i forbindelse med at han ble akutt syk med brokk, da var vi rimelig rådville med valg av hanne en stund. Men Cornelia, eieren til Kenzo foreslo en av brødrene til Kenzo, Kwinto, og han er sannelig perfekt!

Kwinto har en mentalitet som er en perfekt match til vår sosiale, lekne, glade og nysgjerrige jente, han er laidback, modig og åpen med fremmede uten å være overstømmende når han hilser. Begge hundene er ekstremt selvsikre og stabile, trygge i alle miljøer og veldig fine med barn. Dhamira foretrekker faktisk selskapet til Sunniva og velger å legge seg ved siden av henne (og det er ikke på grunn av all maten som faller ned...). Sunniva kan gi hundene små biter av mat, og de vil ta det forsiktig ut av hendene hennes uten å benytte tennene, mye mer forsiktig enn de er med meg i utstillingsringen ;-)

Kwinto har en vakker farge, han har fine vinkler, godt utviklet forbryst og er av en veldig god type med akkurat riktig lengde og dybde, i en perfekt størrelse. Alt i alt en veldig god match til den langbente skjønnheten Dhamira, som er av en større modell men fortsatt feminin. Hennes beste kvaliteter eksteriørt er en god overlinje og kryss, balanserte vinkler frem og bak og et absolutt fantastisk hode som får folk til å snu seg etter henne og stoppe på gaten. Hun har også et veldig godt trav, naturlig og veivinnende og veldig god beinstamme og pigment. Hun har også vunnet beste ridge på rasespesial og har helt symmetriske kroner og en veldig lang ridge.

Både Kwinto og Dhamira kommer fra kull med god helsestatus og statistikk, i Kwintos kull er alle 8 røntget med frie hofter og albuer, ingen har noen kjente arvelige sykdommer og alle har gjennomført mentalbeskrivelse med gode resultater. I Dhamiras kull er 5 av 6 røntget med perfekte hofter, 4 av 6 er røntget på albuene hvorav en har svak grad, resten er fri. Ingen sykdommer i dette kullet og meget godt gemytt med en helt spesiell åpenhet overfor mennesker!

Vi regner med å få valper som er åpne, sosiale og tillitsfulle, med masse selvtillit, og den arrogante selvsikkerheten som rasen er kjent for, kombinert med mot, nysgjerrighet og et laidback vesen. Stabile hunder uten frykt. Forhåpentlig bærer begge hundene levergenet så det kan bli noen vakre levervalper i dette kullet, om ikke vil de nok få sort maske og meget god pigmentering.

Valpebilder:

Mixed    Dag 1    1 uke    3 uker    4 uker    5 uker    6 uker

 

Tispe: Hunting Prides Dodori Dhamira

HD-A  AA-A

Fullt tannsett i korrekt bitt.

67 cm

Utstilt med HP og CK

Mentalbeskrevet, skuddfast

 

 

Hannhund: Ridgebows Kwinto of Wasco

HD-A  AA-A

Fullt tannsett i korrekt bitt.

66cm

Utstilt med førstepremie

Mentalbeskrevet, skuddfast

 

 

Dhamira fotografert i mai, noen dager etter parring (venstre), og 34 dager drektig (høyre).

40 dager drektig på bidet til venstre og 50 dager drektig til høyre!

Dag 57 - under en ukes venting igjen!!

Ridgebow's Kwinto of Wasco SUCH SV 04 Djungelkattens Wasco da Persbrandt INTUCH NORDUCH DKUCH LUCH NV-01-02-03 KBHV-03-04 Ukukhanya Scout The Red Baron (L)
NORDUCH FINV-03 Zumeli's Ashiki
Ridgebow's Caisa of Simon CV SUCH NUCH Haibas Äddy
INTUCH NORDUCH Lövfällan's Gucci
Hunting Prides Dodori Dhamira NUCH NORDV-02 NORDUV-02 NV-04 Masithelas Famous Akinzo by Woody INTUCH USCH CANCH Wetu of Kalahari
NUCH DKUCH NORDV-98 NV-00 Ami Sariba
Hunting Prides Amboseli Aisha INT NORD DKUCH FIN S V-01 WW-02 Rex Ventors Akeron
Hasselsnårets Norma Jeane Baker

 

Telefon: +47 97 12 35 35 eller mail: kennel@hunting-pride.com

 

Neste kull - Faro kullet, 2011, mer informasjon her!