- english text here!

Planlagt Jozani-kull vår 2015:

Hija er den tispen vi beholdt fra Hwange-kullet etter Dhamira og Navy (Rijstone Aussie Rules). Hun utmerket seg tidlig i valpekassa som en veldig nysgjerrig og utforskende valp og som vi håpet viser hun seg som voksen å inneha disse kvalitetene, og har modnet inn i en bombesikker hund med en herlig innstilling til livet. Som sin mor og resten av Dodori-kullet har hun arvet den fantastiske tilliten og interessen i barn i alle aldre og det elsker vi disse hundene for!

Se bilder fra Hijas mentalbeskrivelse her!

Hija har knapt bjeffet i hele sitt liv, men vi vet jo at hun har mye mot så hun vil være der om det er behov - men bare da. Og det er en av de sentrale særtrekkene til denne fantastiske rasen! Hun er også en veldig nysgjerrig hund, stikker nesen borti alt nesten uten frykt. Hun har et meget godt utviklet språk og leser de fleste arter, slik skiller hun venner fra fiender umiddelbart.

For å matche Hijas nært inntil perfekte mentale egenskaper ville jeg ha en hann med mange av de samme kvalitetene, og lette lenge og grundig for å finne en som scoret på alle punkter. Det var ingen enkel oppgave! I tillegg la Hija til en ekstra dimensjon til søket ved å få løpetid en del tidligere enn forventet.. Når jeg fant Otto var det nære på at det kunne blitt store praktiske problemer, da han skulle være på kennel mens eier og oppdretter Marie var borte for helgen. Takket være en meget hjelpsom kenneleier og en meget hjelpsom Marie, så gikk alt heldigvis prikkfritt allikevel. Tusen takk!

Otto er en middels til liten hannhund med meget gode kvaliteter, han har gode vinkler og supre poter, fint kryss, flotte proporsjoner og med den ekte ridgebackkarakteren, kombinert med bra nerver og massevis av selvtillit. Han er en glad hund med godt utviklede sosiale evner med folk og hunder, og har gjort en meget god mentalbeskrivelse som vi virkelig setter pris på. Han har også blitt brukt som ettersøkshund i praktisk jakt og er dyktig på dette. Hijas halvsøster Egamisha blir også brukt i praktisk jakt, og siden de kommer fra linjer med meget viltkloke hunder (Dhamira, Donjuan og Etana viser også meget gode takter) kan dette bli flotte jakt- og ettersøkshunder! De vil fremdeles være kontrollerte og med lite interesse av å gå avgårde på egenhånd, så de kan antakelig best beskrives som jakthunder i familiehundklær ;-)

Vi håper på avkom av medium størrelse med meget gode sosiale egenskaper, med den tolerante og arrogante væremåten ridgebacken har kombinert med høy selvtillit og nysgjerrighet. Avkommene bør også arve de fine barnekjære trekkene til sin mor og mormor og vi forventer at de blir lykkelige, nysgjerrige og uredde hunder.

Begge hundene er naturligvis røntget fri for HD og AD, Otto som har vokst opp i Danmark er også røntget fri for OCD.

 

Valper født 9. januar - det var 14 valper totalt, hvorav 9 hanner og 5 tisper. Alle med korrekt ridge, en knekkhale. En tispe hadde ganespalte og klarte ikke die, og den siste hannen døde av surstoffmangel under fødselen. I løpet av det første døgnet døde den nest sist fødte hannen stille mens han sov. Vi står igjen med 7 hanner og 4 tisper! Ingen sinus funnet hittil.

 

Bilder: Mixed

Individual 3,5 weeks Portraits

 

Sire: Inanda Mellberg Otto JV Of Erstedt

 

HD-A AD-A

OCD-clear, DM-clear

Correct bite, missing 1P2

67 cm, 42 kg

Mentality tested, gunshot proof

Swedish tracking champion

Otto's BPH:

 

 

 

Dam: Hunting Prides Hwange Hija

 

HD-B  AD-A

DM-N/A

Correct bite, full dentition

65 cm, 37 kg

Mentality tested, gunshot proof

 

Hija's BPH:

 

 

 

SE VCH Inanda Mellberg Otto JV of Ersted C.I.B CZ CH NO UCH NORD UCH SE VCH VDH CH
Inanda Mellberg Edelrood
BE CH DE CH INT UCH LU CH VDH CH
Heshima Ya Kimba Energy Of Red
Lionesque Clementine
SE VCH
Rekaylahn Amber
GB CH
Ndege Shaka Of Eilack
Vizara Hluhluwe Rekaylahn
Hunting Prides Hwange Hija N SE UCH Rijstone Aussie Rules AU CH
Kargnieulan Hugo A Gogo
AU CH
Rijstone Mtilda O Samara
Hunting Prides Dodori Dhamira N UCH NORDV-02 NORDUV-02 NV-04 Masithela's Famous Akinzo by Woody
Hunting Prides Amboseli Aisha

 

Phone: +47 97 12 35 35 or mail: kennel@hunting-pride.com

 

10.01.15:

 

 

06.01.15:

02.01.15:

26.12.14:

 

22.12.14:

Nesten så man kan se magen vokse ;-D

 

20.12.14 - 6 weeks pregnant:

 

Photos of Otto

(all photos borrowed from the Inanda Mellberg website ;-)):

6 months old, tracking

1 year of age

With his first deer!

Swedish tracking champion

 

 

Photos of Hija:

Hija #2 from the left, and in the middle of the ridge shot with mother Dhamira to the left and niece Tia to the right.

Hija far left, with her father Navy in the middle and her niece Tia far right ;-D

 

 

Phone: +47 97 12 35 35 or mail: kennel@hunting-pride.com

 

If you have entered this page through Google or other search engines, use the link below to get to our mainpage and have the full menu of choices.

MAINPAGE