- english text here!

Planlagt Pendjari-kull vinter 2017-2018:

Jamila beholdt vi fra kombinasjonen med vår esktremt stabile og modige Hija og afrikansk-ættede Otto fra Inanda Mellberg kennel. Dette var en kombinasjon vi hadde veldig høye forventninger til, både i forhold til nye afrikanske linjer, og med viten om at begge foreldre hadde mentale og eksteriøre trekk i en super kombinasjon. Det ble ennå bedre enn vi hadde turt å håpe på med Jamila - hun har gjort en mentaltest det nesten ikke er mulig å trekke noe som helst for, akkurat som sin mor Hija.

Se bilder fra Hijas mentalbeskrivelse her, og bilder fra Jamilas test her!

  Jamila er en veldig nysgjerrig hund, som putter nesen sin i alt og ikke har noen redsler som vi har klart å finne. Hun er høyt motivert for å trene og innehar tittelen i rally lydighet 1. Hun er også veldig god på spor, men ble litt for tidlig introdusert til praktisk jakt (hennes tante HP Etosha Egamisha benyttes til praktisk elgjakt og er en meget dyktig jakthund som har mange elg på merittlisten), og blir derfor for ivrig og klarer ikke å holde igjen lyd ;-) Jamila er en lykkelig, glad, åpen og tilgjengelig hund, totalt stabil og veldig, veldig vakker. Hun elsker barn, andre hunder og mennesker, er høflig og veloppdratt og en veldig trivelig hund. Ekteriørt har hun veldig bra vinkler, meget bra front og en god helhet. Vi er veldig glade for å ha avlet denne diamanten!

For å ikke miste noen av Jamilas god eegenskaper var det viktig å finne en hannhund med mange av de samme egenskapene og uten trekk som vi ikke ønsker inn i våre linjer. Det var etter lang tid at jeg fant en hannhund jeg kunne tenke meg å bruke, og som viste seg å være en veldig god match både mentalt og eksteriørt! Evergraces Reliable Rudo er en hannhund som har veldig mye av det vi ønsker i en avlshann. Han har denne selvsikre, trygge, arrogante roen om seg, er virkelig åpen og tilgjengelig mot mennesker uten å miste ridgeback karakteren. Han konkurrerer i rally lydighet, agility og har rally titler opp til og med vanskelig klasse. Han brukes på spor og bruks, og er en virkelig allround perle av en hund!

 Rudo er en mediumstor hannhund av veldig god kvalitet, med god beinstamme, god overlinje, veldig god helhet og med et eksepsjonelt vakkert hode <3 Han har den rette ridgeback mentaliteten, kombinert med veldig gode nerver og masse selvtillit. Han er en lykkelig hund med suverene sosiale egenskaper både med hunder og mennesker og har gjort flere virkelig gode mentaltester som vi setter stor pris på. Han har denne personligheten som jeg bare ikke kan la være å avle på, og er en perfekt match til Jamila som er en av de beste ridgebacker jeg har avlet når det kommer til mentalitet.

Vi håper på avkom av medium størrelse med meget gode sosiale egenskaper, med den tolerante og arrogante væremåten ridgebacken har kombinert med høy selvtillit og nysgjerrighet. Vi forventer lykkelige, nysgjerrige og uredde hunder, som er barnekjære og tillitsfulle.

Begge hundene er naturligvis røntget fri for HD og AD, de er friske og sunne uten kjente sykdommer. De er gentestet slik at avkommene ikke vil få noen av de sykdommene det er testet for.

 

11 valper født 7.12 - 5 hanner og 6 tisper. Ingen feil funnet, alle korrekte (to mindre offset).

Individuelle bilder

 

Dam: Hunting Prides Jozani Jamila

 

HD A/B  ED 0/0

EOAD: FREE

Correct bite, full dentition

64 cm, 35 kg

Mentality tested, gunshot proof

 

 

Sire: Evergraces Reliable Rudo

 

HD A/A  AD 0/0

JME: FREE

DM: N/N FREE

HEMOPHILIA B: X(N)/Y FREE

Correct bite, full dentition

68 cm, 40 kg

Mentality tested, gunshot proof

 

 

 

 

RLD N RLD F RLD A RLD M
Evergraces Reliable Rudo
(MH/DMA+BPH+MT)
S N CH NORDJV-03 Rex Ventors Hero to Evergrace
(MH/DMA)
AT SCCP INT LUX CH Chipangali's Kadani
NORD CH
Rex Ventors Daquila
(MH/DMA)
NORD UCH NO V-04
Rex Ventors Iyeliz
(MH/DMA)
NO UCH NORD V-02
Masithela's Famous Akinzo By Woody
(MH/DMA)
NORD UCH INT UCH SE V-97 NO V-98 FI V-98-99-00 SE VCH
Bearstar Diamond Willow CV
(MH/DMA)
RLD
Hunting Prides Jozani Jamila
(MH/DMA)
SE VCH
Inanda Mellberg Otto JV of Ersted
(MH/DMA)
C.I.B CZ CH NO UCH NORD UCH SE VCH VDH CH
Inanda Mellberg Edelrood
(MH/DMA)
SE VCH
Rekaylahn Amber
Hunting Prides Hwange Hija
(BPH)
N SE UCH
Rijstone Aussie Rules
(MH/DMA)
Hunting Prides Dodori Dhamira
(MH/DMA)

Jamila and Rudo <3

 

Phone: +47 97 12 35 35 or mail: kennel@hunting-pride.com

 

 

If you have entered this page through Google or other search engines, use the link below to get to our mainpage and have the full menu of choices.

MAINPAGE