- english text here!

Planlagt Kafue-kull vår 2015:

Vi venter Rhodesian ridgeback valper i april, med levering i juni 2015!

Dhamiras siste kull vil bli i 2015! Siden løpetiden inntraff på det verst tenkelige tidspunktet midt i vinterferien, ble det praktisk umulig å få til en parring med Mohaget's Mister Masai som vi hadde tenkt - men vi kommer definitivt til å prøve igjen med en annen tispe ved en senere anledning!

Derfor måtte vi gå for det nest beste alternativet - å parre vår uendelig lojale og hengivne barnevakt og flokkleder Dhamira med mentalitetsbomben fra Insinya-kullet - herlige Isimo.

Siden Dhamira er en hund man bare opplever en gang i livet, og siden hele Dodorikullet har til felles de samme, gode kvalitetene men ingen av de andre dessverre har noen etterkommere, er dette kullet veldig, veldig viktig for oss. For å matche alle de gode kvalitetene til Dhamira måtte en passende kandidat ha en helt enestående mentalitet. Vi vet at vi har det i Isimo, en hund med en mentaltest som er en på millionen (selv om den kan minne mer om testen til en brukshund enn en ridgeback på noen punkter ;-)), han er helt fantastisk med barn og spesielt flink rundt hester - jeg har aldri sett liknende i noen andre valper jeg har hatt med rundt hestene enn det jeg så i Insinyakullet når de var små.

Som mentaltesten hans viser har han tonnevis med nysgjerrighet, mot og ingen frykt i livet. Og da mener jeg ingen frykt overhodet! Mentalbeskriveren sa at denne testen er jo tatt frem for å måle reaksjonene på fryktsomme stimuli, og med denne hunden var det ikke mulig å finne frykt :-D Selv om det kan høres ut som en annen rase, har han fremdeles de gode Ridgeback-kvalitetene og kombinert med Dhamiras mer sensitive væremåte blir dette vår drømmekombinasjon mentalt. Isimo er en frisk og sunn ung hannhund, født i et kull med perfekte røntgenresultater.

Hennes kull fra 2010 og 2012 har utviklet seg meget bra, om enn noe forskjellige i størrelsen ;-) Det er vennlige, åpne hunder, veldig glade i barn som moren sin, og de har til felles deres lykkelige, tolerante og tilgjengelige natur. Noen har kontrollerbare, men sterke jaktinstinkter, noen er mer uinteressert i vilt. Begge de to tispene i kullet viser preferanse for elg, Egamisha blir brukt i praktisk elgjakt som båndhund. De er vakre også, Etana er Norsk Ustillingschampion og Norsk Juniorvinner med en hel rekke med beste tispeplasseringer. I Hwange kullet har Hija gjort en bemerkelsesverdig god BPH (svensk mentalbeskrivelse), der hun viste veldig lite frykt, superraske avreaksjoner og nysgjerrighet kombinert med en sosial side. Vi er veldig fornøyd med Dhamiras to tidligere kull og håper å få en hel del av de samme kvalitetene på nytt i dette kullet!

Dhamira er min beste venn, men jeg tror at hun setter Su foran meg ;-) Hun har alltid valgt å være sammen med Su, og elsker oppmerksomheten hennes, enten i form av en knusekos eller et kyss, eller som lekekompis i utkledningsleker. Hun er en fantastisk stødig hund, det er ikke mye som kan vippe henne av pinnen, men hun har balansert vaktinstinkt og bruker det når det er påkrevet. Hun er den raskeste Ridgebacken jeg har hatt, men hun har også utholdenhet og elsker å trekke, enten på ski eller foran slede eller doning.

Hun er den ubestridte leder i hele hundeflokken vår, men også den som adopterer nye hunder og valper - etter at Zoë kom i hus har Dhamira søkt om medlemsskap i vorstehhundklubben, da hun er helt sikker på at Zoë er hennes ;-) Hun er også politimesteren i flokken og bryter opp enhver antydning til krangling mellom de andre hundene før vi engang rekker å kjefte på dem - uten en lyd. Når BB kom tilbake til oss ble hun ikke spesielt godt mottatt av mine foreldres Lagotto som synes denne unghunden var nokså voldsom. Da BB løp for nære henne knurret hun og kastet seg mot BB, og da var Dhamira der, raskere enn vi oppfattet, og trykket Lagottoen rolig men bestemt ned med den ene labben sin - og det var det!

Siden Dhamiras avkom fra det første kullet ble små til middelstore (bare en hann over akseptert høyde for standarden) og det andre kullet med en nokså stor hannhund alle ble store og noen over tillat høyde håper vi at disse vil bli passe store, men det er en sjanse for at det blir størrelsesvariasjon i dette kullet. De kommer antakelig til å få sterk benstamme og gode labber, mørk maske og røde til hvetefarget. Mentalt kommer de nok til å bli aktive, åpne og vennlige hunder, de kommer til å kunne egne seg til alle typer hundesport, spor og muligens også jakt, og de kommer til å bli fantastiske med andre dyr, hunder og barn.

Hvis du er ute etter en lykkelig, aktiv ridgeback med mye motor som kan brukes til hva du vil - agility, lydighet, sporarbeide eller andre aktiviteter, og som vil bli den perfekte kompanjong rundt hester og verdens beste venn med barna - da er dette kullet for deg. Valpene vil bare bli solgt til personer med hundeerfaring og med en genuin interesse i rasen, som har planer for et aktivt liv med hunden.

Dhamira og Isimo ble parret 15.-17. februar så valpene ventes i midten av april med levering midt i juni. 4 valper født 22 april, 3 tisper og 1 hann. Alle med korrekte ridger, ingen sinus eller haleknekker funnet så langt. Minimalt med hvite avtegn. To tisper har sporer på bakbeina.

Bilder:

Individuelle 1 uke    3 uker

 

Dam: Hunting Prides Dodori Dhamira

HD-A  AD-A

Full dentition in a correct scissor bite.

67 cm, 37 kg

Mentality tested, gunshot proof

DM - A/N

 

 

 

 

 

Sire: Hunting Prides Insinya Isimo

HD-A, AD-A (0)

Full dentition, correct scissor bite

68 cm, 40 kg

Mentality tested, gunshot proof

DM - N/N

 

 

Hunting Prides Insinya Isimo Oppigårdens Solfångare Oppigårdens Karl Johan
SE UCH SE VCH Oppigårdens Nova
Aziz Alilea Yejide IS CH Bawabu Sulemani Salimu
Hunting Prides Amboseli Aziza
Hunting Prides Dodori Dhamira NUCH NORDV-02 NORDUV-02 NV-04  Masithelas Famous Akinzo by Woody INTUCH USCH CANCH Wetu of Kalahari
NUCH DKUCH NORDV-98 NV-00  Ami Sariba
Hunting Prides Amboseli Aisha INT NORD DKUCH FIN S V-01 WW-02  Rex Ventors Akeron
Hasselsnårets Norma Jeane Baker

 

Phone: +47 97 12 35 35 or mail: kennel@hunting-pride.com

Dhamira 4 and 6 weeks pregnant:

7 and 8 weeks:

Isimo:

 

 

 

Dhamira:

Trying to win Zoë over - their first encounter ;-)

 

 

 

 

 

If you have entered this page through Google or other search engines, use the link below to get to our mainpage and have the full menu of choices.

MAINPAGE